Csíkos kuglóf
Csíkos kuglóf
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • élesztő - 5 dekagramm
  • tej - 2.5 dl
  • mazsola - 10 dekagramm
  • liszt - 40 dekagramm
  • tojás - 3 darab
  • víz - 1 evőkanál
  • Ráma - 8 dekagramm
  • cukor - 8 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • kakaópor - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A mazsolát forró vízbe áztatjuk, majd leszárítjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és a vízzel kemény habbá verjük. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal és hozzáadjuk a liszthez. A Ramát felolvasztjuk, majd a liszthez keverjük. Amikor jól összedolgoztuk a liszttel és a maradék tejjel, óvatosan hozzáadjuk a felvert habot. A massza felébe belekeverjük a kakaót. Ramával kikent formába öntjük a sárga tészta felét, rá a barna masszát, ezt megszórjuk a mazsolával, majd a maradék sárga masszát is ráöntjük. Egy villa segítségével könnyedén átkeverjük. Kétszeresére kelesztjük, vagyis a formát ki kell töltenie. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.