Csíkos mákos
Hozzávalók
krem
tej | 8 dl | |
---|---|---|
gríz | 8 evőkanál | |
kristálycukor | 3 evőkanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 1 kevés | |
rum | 1 kevés |
Tészta
tojás | 1 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 5 púpos evőkanál | |
szódabikarbóna | 1.5 kávéskanál | |
tejföl | 1 pohár | |
liszt | 5 púpos evőkanál | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
darált dió | 5 evőkanál | |
darált mák | 5 evőkanál |
Máz
étcsokoládé | 20 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
Desszertek: Csíkos mákos a sok
Elkészítés
1
Tészta: a hozzávalókat kikeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon tűpróbáig sütjük. A második tésztában a kakaóport dióval, a harmadikban pedig mákkal helyettesítjük.
2
Krém: a hozzávalókat a Rama és a porcukor kivételével sűrűre főzzük, majd összedolgozzuk a porcukorral habosra kevert Ramával. A kihűlt krémet rummal ízesítjük.
3
Máz: az étcsokoládét gőz felett a Ramával megolvasztjuk.
4
A kakaós lapot megkenjük vékonyan baracklekvárral, aztán a krém felével. Rátesszük a diós lapot, melyet szintén megkenünk lekvárral és a krém másik felével, végül a tetejére tesszük a mákos lapot.
5
Az egészet bevonjuk csokimázzal. Tetejét mandulaszeletekkel díszíthetjük.