Csillagfánk
Csillagfánk
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 20 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • porcukor - 2.5 dekagramm
  • olaj a sütéshez - 1 liter
  • lekvár - 1 darab
  • porcukor a tálaláshoz - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A lisztet keverjük össze a porcukorral és a csipet sóval, majd a tojást hozzáadva gyúrjunk tésztát belőle. Pihentessük 30 percen át. Nyújtsuk ki a tésztát egészen vékonyra, majd csillag alakú kiszúróformával készítsük el a csillagokat.
  2. Forró, bő olajban 1-2 pillanat alatt süssük kis adagonként aranybarnára addig, amíg szépen kifehéredik először, majd egy kis színt kap.
  3. Halmozzuk egy nagyobb tálra, szórjuk meg fahéjjal kevert porcukorral, vagy kínáljuk lekvárral.