Csípős mexikói zöldséges palacsinta
Hozzávalók
Knorr Mexikói chillis bab | 1 csomag | |
---|---|---|
kész palacsinta | 6 darab | |
konzerv vörösbab | 200 gramm | |
Konzerv kukorica | 200 gramm | |
cukkini | 1 darab | |
Hagyma | 1 darab | |
fokhagyma gerezd | 1 darab | |
paradicsom sűrítmény | 3 evőkanál | |
chili paprika | 1 darab | |
reszelt sajt | 150 gramm | |
olíva olaj | 3 evőkanál | |
víz | 250 milliliter |
A töltelékhez adhatunk friss koriander zöldet is a még autentikusabb mexikói ízek kedvéért.
Elkészítés
Egy forró serpenyőben pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Majd adjuk hozzá a kis kockákra vágott cukkinit, a leöblített babot és kukoricát.
Ezután szórjuk rá a Knorr-fixet és a vizet. Jól keverjük össze. Hozzuk forrásba, majd levéve a lángot, főzzük 3 percig.
Töltsük meg a 6 palacsintát ezzel a töltelékkel, majd tekerjük fel őket. Egy tálban jól keverjük össze a paradicsom pürét a finomra vágott chilivel.
Helyezzük a palacsintákat egy margarinnal kikent sütőtálba. Kenjük meg a tetejüket a chilis paradicsom pürével, majd szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük össze. Tálaljuk melegen.