Csőben sült lekváros tészta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 7 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
tej | 1 dl | |
finomliszt | 40 dekagramm | |
só | 1 teáskanál | |
mogyoró | 2 evőkanál | |
kristálycukor | 6 dekagramm | |
szilvalekvár | 40 dekagramm | |
instant élesztő | 1 csomag | |
díszítő szórócukor | 5 dekagramm | |
szilvapálinka | 1 evőkanál |
Desszertek: Csőben sült lekváros tészta a sok Sütemények , Lekvár recept közül.
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk. Egy teáskanál cukrot adunk hozzá és belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk, majd kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére. A Ramát megolvasztjuk. A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a megolvasztott Ramával és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és sima, hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarjuk és 30 percig kelesztjük, amíg a térfogata kétszeresére nő.
A töltelékhez a szilvalekvárt összekeverjük az aprított mogyoróval és a szilvapálinkával, vagy a fahéjjal. A tésztát kb. 40x32 cm-es téglalappá nyújtjuk és 20 négyzetre vágjuk. Egy-egy négyzetet a tenyerünkbe véve megtöltjük az ízesített szilvalekvárral és a sarkait összefogva egy batyuformát készítünk.
A tésztát körben megkenjük olvasztott Ramával és az összefogott csücskével lefelé fordítva, szorosan egymás mellé helyezzük az előzőleg Ramával kikent sütőlapra. A felületét olvasztott Ramával megkenjük.
A tésztát előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 20-25 percig sütjük, amíg színe aranybarna lesz. Sütés után meghintjük díszítő szórócukorral és még langyosan tálaljuk.