Csőben sült lekváros tészta
Csőben sült lekváros tészta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 7 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • tej - 1 dl
  • finomliszt - 40 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • mogyoró - 2 evőkanál
  • kristálycukor - 6 dekagramm
  • szilvalekvár - 40 dekagramm
  • instant élesztő - 1 csomag
  • díszítő szórócukor - 5 dekagramm
  • szilvapálinka - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tejet meglangyosítjuk. Egy teáskanál cukrot adunk hozzá és belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk, majd kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére. A Ramát megolvasztjuk. A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a megolvasztott Ramával és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és sima, hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarjuk és 30 percig kelesztjük, amíg a térfogata kétszeresére nő.
  2. A töltelékhez a szilvalekvárt összekeverjük az aprított mogyoróval és a szilvapálinkával, vagy a fahéjjal. A tésztát kb. 40x32 cm-es téglalappá nyújtjuk és 20 négyzetre vágjuk. Egy-egy négyzetet a tenyerünkbe véve megtöltjük az ízesített szilvalekvárral és a sarkait összefogva egy batyuformát készítünk.
  3. A tésztát körben megkenjük olvasztott Ramával és az összefogott csücskével lefelé fordítva, szorosan egymás mellé helyezzük az előzőleg Ramával kikent sütőlapra. A felületét olvasztott Ramával megkenjük.
  4. A tésztát előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 20-25 percig sütjük, amíg színe aranybarna lesz. Sütés után meghintjük díszítő szórócukorral és még langyosan tálaljuk.