Feltöltve:

Csodafincsi kalács

20
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

őrölt fahéj1 csapott evőkanál
lágy Rama25 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm

Tészta

finomliszt60 dekagramm
élesztő5 dekagramm
kristálycukor8 dekagramm
tej4 dl
1 csipetnyi
tojássárgája3 darab
étolaj2 evőkanál

Kenéshez

tojás1 darab

Desszertek: Csodafincsi kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztjuk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény aljától és oldalától is.

2

Hat egyforma cipót formálunk belőle és letakarva, langyos helyen kb. 45-50 perc alatt megkelesztjük.

3

A töltelékhez a Ramát a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük.

4

A cipókat egyesével kinyújtjuk és mindegyiket megkenjük a krém arányos részével, majd felcsavarjuk. 3 rúdból kalácsot fonunk. Az így kapott két kalácsot Ramával kikent tepsibe tesszük és kb. 20 percig pihentetjük. Időközben a sütőt, légkeveréses 165 fok, egyéb 180 fok, előmelegítjük.

5

Felvert tojással megkenjük és kb. 35 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem