Csodafincsi kalács
Hozzávalók
Töltelék
őrölt fahéj | 1 csapott evőkanál | |
---|---|---|
lágy Rama | 25 dekagramm | |
kristálycukor | 20 dekagramm |
Tészta
finomliszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
élesztő | 5 dekagramm | |
kristálycukor | 8 dekagramm | |
tej | 4 dl | |
só | 1 csipetnyi | |
tojássárgája | 3 darab | |
étolaj | 2 evőkanál |
Kenéshez
tojás | 1 darab |
---|
Desszertek: Csodafincsi kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztjuk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény aljától és oldalától is.
Hat egyforma cipót formálunk belőle és letakarva, langyos helyen kb. 45-50 perc alatt megkelesztjük.
A töltelékhez a Ramát a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük.
A cipókat egyesével kinyújtjuk és mindegyiket megkenjük a krém arányos részével, majd felcsavarjuk. 3 rúdból kalácsot fonunk. Az így kapott két kalácsot Ramával kikent tepsibe tesszük és kb. 20 percig pihentetjük. Időközben a sütőt, légkeveréses 165 fok, egyéb 180 fok, előmelegítjük.
Felvert tojással megkenjük és kb. 35 perc alatt megsütjük.