Feltöltve:

Csodapalacsinta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

előzetesen kisütött palacsinta25 darab
babapiskóta (kb 14db)1 csomag
kávé1 darab
tej1 darab
rum30 milliliter
porcukor1 darab
vaníliás cukor1 csomag

A krémekhez

vaníliás pudingpor1 csomag
csokoládés puringpor1 csomag
tej1 liter
cukor (3-3 evőkanál) a pudingok felfőzéséhez6 evőkanál
kimagozott meggybefőtt1 pohár
puncs ízű pudingpor1 csomag

Desszertek: Csodapalacsinta a sok Palacsinta recept közül.

Elkészítés

1

A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kávét, tejet, rumot összekeverjük, a babapiskótákat belemártogatjuk és a forma aljába szorosan egymásmellé rakjuk. A palacsintákat betöltjük cukros kakaóporral, ,jól feltekerjük, a két végét levágjuk és egyenlőre félretesszük. Én nagy serpenyőben sütöttem a palacsintát, így 14 db elegendő volt. A vaníliás pudingot felfőzzük és melegen ráborítjuk a babapiskótára. Ezután következik a csigaalak a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva. A feltekert palacsintákat szorosan, egymásután fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet. Ezt a réteget a sűrűre főzött meleg csokis pudinggal öntjük le. Ezután a meggyszemekkel fedjük le a tortát, amit előzőleg lecsepegtettünk. A befőtt levével a puncspudingot felfőzzük és ezt is melegen a meggyre borítjuk. Az így elkészített ínyencséget kihűtjük, hűtőszekrénybe helyezzük és minimum fél nap elteltével a kapcsos rész leválasztásával az édesszájúak nagy örömére megvághatjuk. Tejszínhabbal a legfinomabb, de anélkül is finom.

Hozzászólások