Feltöltve:

Csodás almás

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt25 dekagramm
Ráma15 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tojássárgája2 darab
tejföl1 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
szódabikarbóna1 csipetnyi

A tészta tetejére

tojásfehérje6 darab
porcukor30 dekagramm
darált dió25 dekagramm

A tészta kenéséhez

baracklekvár1 darab
alma1 kilogramm

Desszertek: Csodás almás a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tojássárgát a porcukorral, a Ramával, a tejföllel és a citrom héjával jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Ha túl puha lenne, akkor nem kell nyújtani, hanem szépen, egyenletesen belenyomkodjuk a tepsibe.

2

A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd erre rárakjuk a nagyon vékonyra szeletelt almát. Aki szereti egy kis őrölt fahéjjal megszórhatja az almát.

3

Erre kenjük az alábbi masszát: a 6 tojásfehérjéből habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a diót.

4

Előmelegített sütőben sütjük. Ha a teteje gyorsan barnulna, takarjuk le alufóliával. Tűpróbával megnézzük a tetejét, ha jó, akkor az alja is megsült.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem