Csodás almás
Hozzávalók
Tésztához
liszt | 25 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 15 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
tejföl | 1 evőkanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
szódabikarbóna | 1 csipetnyi |
A tészta tetejére
tojásfehérje | 6 darab | |
---|---|---|
porcukor | 30 dekagramm | |
darált dió | 25 dekagramm |
A tészta kenéséhez
baracklekvár | 1 darab | |
---|---|---|
alma | 1 kilogramm |
Desszertek: Csodás almás a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tojássárgát a porcukorral, a Ramával, a tejföllel és a citrom héjával jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Ha túl puha lenne, akkor nem kell nyújtani, hanem szépen, egyenletesen belenyomkodjuk a tepsibe.
2
A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd erre rárakjuk a nagyon vékonyra szeletelt almát. Aki szereti egy kis őrölt fahéjjal megszórhatja az almát.
3
Erre kenjük az alábbi masszát: a 6 tojásfehérjéből habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a diót.
4
Előmelegített sütőben sütjük. Ha a teteje gyorsan barnulna, takarjuk le alufóliával. Tűpróbával megnézzük a tetejét, ha jó, akkor az alja is megsült.