Csoki házilag
Hozzávalók
cukor | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
tejszín | 2 dl | |
Ráma | 10 dekagramm | |
tejpor (2 zacskó) | 25 dekagramm | |
kakaó | 3 púpos evőkanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag |
Desszertek: Csoki házilag a sok
Elkészítés
1
A fél kg. cukrot, a tejszínt és a Ramát lassú tűzön 6-8 percig főzzük.
2
A tejport, a vaníliás cukrot és a kakaót egy külön edényben összekeverjük. Amikor ez is megvan, a kettőt összekeverjük, így folyékony masszát kapunk.
3
Én egy lapos sütőlapra teszek alufóliát, erre öntöm a masszát, majd egyenesre simogatom és egy vonalzóval felkockázom úgy, mint az igazi csokit.
4
Amikor kihűlt, reggelig hűtőbe teszem. Másnap csokitáblákra méretezem és fóliába csomagolom.