Csoki torta A la V.
Csoki torta A la V.
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • habtejszín - 4 dl
  • porcukor - 2 evőkanál
  • kakaópor - 3 evőkanál
  • csokoládé - 100 gramm
  • piskótalap - 3 darab

Elkészítés:

  1. 3.5 dl jól behűtött habtejszínt kemény habbá verünk. Ezt majd szintén külön tippként megmutatom.
  2. Hozzáadjuk a kakaót és a porcukrot, majd alacsony fokozaton beledolgozzuk.
  3. Az első lapot megkenjük a krém negyedével, a következő lapot, a kakaósat óvatosan ráhelyezzük, a krém következő negyedével megkenjük, végül a harmadik lapot is ráhelyezzük és a harmadik negyedrész krémmel megkenjük. A maradék krémet és a tortát betesszük a hűtőbe, amíg a csokit megolvasztjuk.
  4. A csokoládét a 0,5 dl tejszínnel, ettől nem törékeny, hanem lágyabb lesz a tortabevonónk és könnyebb szeletelni is, vízgőz fölött megolvasztjuk, majd óvatosan a tortára öntjük.
  5. A maradék krémet habzsákba töltjük és elképzeléseink szerint rózsákkal dekoráljuk.
  6. Díszíthetjük csokoládédrazséval, meggyel, színes cukrokkal, vagy akár dióval is.