3.5 dl jól behűtött habtejszínt kemény habbá verünk. Ezt majd szintén külön tippként megmutatom.
Hozzáadjuk a kakaót és a porcukrot, majd alacsony fokozaton beledolgozzuk.
Az első lapot megkenjük a krém negyedével, a következő lapot, a kakaósat óvatosan ráhelyezzük, a krém következő negyedével megkenjük, végül a harmadik lapot is ráhelyezzük és a harmadik negyedrész krémmel megkenjük. A maradék krémet és a tortát betesszük a hűtőbe, amíg a csokit megolvasztjuk.
A csokoládét a 0,5 dl tejszínnel, ettől nem törékeny, hanem lágyabb lesz a tortabevonónk és könnyebb szeletelni is, vízgőz fölött megolvasztjuk, majd óvatosan a tortára öntjük.
A maradék krémet habzsákba töltjük és elképzeléseink szerint rózsákkal dekoráljuk.
Díszíthetjük csokoládédrazséval, meggyel, színes cukrokkal, vagy akár dióval is.