Feltöltve:

Csokidarabos kiflik

48
Közepes
32 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
víz2 dl
tojás2 darab
cukor3 evőkanál
tej4 dl
finomliszt1 kilogramm
1 teáskanál
étcsokoládé10 dekagramm
csokoládé10 dekagramm
instant élesztő4 dekagramm
cukrozatlan kakaópor2 evőkanál

Desszertek: Csokidarabos kiflik a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

A tejet a cukorral édesítve meglangyosítjuk. Az élesztőt belemorzsoljuk, és meleg helyen 10-15 perc alatt felfuttatjuk.

2

A lisztet nagy tálba szórjuk, a közepét kimélyítjük.

3

A tésztát, ami inkább kicsit kemény mint lágy, elfelezzük, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport is.

4

A tojásokat beleütjük, az olvasztott, de nem forró Ramát beleöntjük, megsózzuk, majd a tejes élesztőt is hozzáadva addig dagasztjuk, míg az edény falától elválik. Ez 6-8 perc.

5

Ha szükséges 2-3 evőkanál tejet is adhatunk még hozzá. Ezután mindkét tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

6

Ezalatt bőven van idő arra, hogy a fehér- és az étcsokoládét is durvára vágjuk.

7

A megkelt tésztát 4-4 részre osztjuk, egy kicsit meggömbölygetjük, majd egyenként kb. 22 centi átmérőjű körré nyújtjuk. Egy világos tésztakorongot olvasztott Ramával megkenünk, egy negyed táblányi étcsokival megszórjuk, egy kakaós tésztakorongot ráfektetünk.

8

Olvasztott Ramával ezt is megkenjük, egy negyed táblányi fehér csokival megszórjuk (kinézetre olyan, mintha egymásra raktunk volna két pizzát). Ezután 8 részre vágjuk, és befelé, a csúcsuk felé föltekerjük, kicsit meghajlítjuk. Ramával kikent tepsire rakjuk.

9

A többi kiflit ugyanígy készítjük elő, illetve megcifrázhatjuk annyival, hogy a felénél a kakaós tészta kerüljön alulra. Egy tepsibe 16 kifli kerül. Ezeket olvasztott Ramával lekenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 perc alatt megsütjük.

10

Amíg sül, cukoroldatot készítünk, ami mindössze annyi, hogy a vizet a cukorral ízesítve fölforraljuk. A sütőből kivett forró kifliket egy lapátkanál segítségével, a még ugyancsak forró cukoroldatban pár pillanat alatt „megfürdetjük", lecsöpögtetve hűlni hagyjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem