Feltöltve:

Csokidarabos kiflik

150
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

sárgabaracklikőr
porcukor a hintéshez 2 csomag vaníliás cukorral a hintéshez

A tésztához

finomliszt (a fele Graham-liszt)1 kilogramm
tojás2 darab
1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor2 evőkanál
csokoládé10 dekagramm
étcsokoládé10 dekagramm
Dr. Oetker Instant Élesztő4 dekagramm
kristálycukor3 evőkanál
tej4 dl
Ráma25 dekagramm

A cukoroldathoz

kristálycukor20 dekagramm
víz2 dl

A tepsi és a kiflik lekenéséhez

Ráma10 dekagramm

Desszertek: Csokidarabos kiflik a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

A tejet a cukorral édesítve meglangyosítjuk. Az élesztőt belemorzsoljuk, és meleg helyen 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet nagy tálba szórjuk, a közepét kimélyítjük. A tojásokat beleütjük, az olvasztott, de nem forró Ramát beleöntjük, megsózzuk, majd a tejes élesztőt is hozzáadva addig dagasztjuk, míg az edény falától elválik. Ez 6-8 perc. A tésztát, ami inkább kicsit kemény mint lágy, elfelezzük, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport is. Ha szükséges 2-3 evőkanál tejet is adhatunk még hozzá. Ezután mindkét tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ezalatt bőven van idő arra, hogy a fehér- és az étcsokoládét is durvára vágjuk. A megkelt tésztát 4-4 részre osztjuk, egy kicsit meggömbölygetjük, majd egyenként kb. 22 centi átmérőjű körré nyújtjuk. Egy világos tésztakorongot olvasztott Ramával megkenünk, egy negyed táblányi étcsokival megszórjuk, egy kakaós tésztakorongot ráfektetünk. Olvasztott Ramával ezt is megkenjük, egy negyed táblányi fehér csokival megszórjuk (kinézetre olyan, mintha egymásra raktunk volna két pizzát). Ezután 8 részre vágjuk, és befelé, a csúcsuk felé föltekerjük, kicsit meghajlítjuk. Ramával kikent tepsire rakjuk. A többi kiflit ugyanígy készítjük elő, illetve megcifrázhatjuk annyival, hogy a felénél a kakaós tészta kerüljön alulra. Egy tepsibe 16 kifli kerül. Ezeket olvasztott Ramával lekenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 perc alatt megsütjük. Amíg sül, cukoroldatot készítünk, ami mindössze annyi, hogy a vizet a cukorral ízesítve fölforraljuk. A sütőből kivett forró kifliket egy lapátkanál segítségével, a még ugyancsak forró cukoroldatban pár pillanat alatt „megfürdetjük", lecsöpögtetve hűlni hagyjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

25"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

10"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem