Csokihercegnő
Hozzávalók
A piskótához
finomliszt | 135 gramm | |
---|---|---|
tojás | 7 darab | |
kristálycukor | 90 gramm | |
keserű kakaópor | 50 gramm |
A csokikrémhez
tojássárgája | 4 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 40 gramm | |
tej | 1.25 dl | |
tejcsoki | 300 gramm | |
étcsoki | 75 gramm | |
tejszín | 1 dl |
Desszertek: Csokihercegnő a sok
Elkészítés
Egy tálba összeszitáljuk a lisztet és a kakaót, majd félretesszük.
Négy egész tojást és a 3 tojássárgát habverővel összedolgozzuk, amíg sűrű krém nem lesz belőle.
A cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd váltakozva beleforgatjuk a tojássárgás masszába a lisztes keveréket és a felvert habot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, magassága kb 1,5 cm legyen. 180 fokon, előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Miután kihűlt 4 egyforma téglalapot vágunk belőle.
Közben elkészítjük a krémet: nagy lyukú reszelőn lereszeljük a tejcsokit, az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.
Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral.
Felforraljuk a tejet egy lábasban és levesszük a tűzhelyről. A tej felét folyamatosan keverve, óvatosan hozzáadjuk a tojásos masszához, majd a másik felét is bedolgozzuk és visszahúzzuk a tűzhelyre.
Hozzáadjuk a tej és étcsokit, majd amikor kihűlt, a keményre felvert tejszínt is vigyázva belekeverjük.
A krémet teljesen lehűtjük. Fagyasztóba tesszük 20 percre, amíg a massza sűrű nem lesz.
Elkenjük a piskótalapon, majd lefedjük egy másikkal. Tetejére kakaóport szitálunk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Ugyanígy járunk el a másik két piskótalappal is.