Csokikrémes fondant torta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 14 dekagramm | |
Rama margarin | 5 dekagramm | |
liszt | 18 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
A krémhez
hulala tejszín | 500 milliliter | |
---|---|---|
tejcsokoládé | 10 dekagramm | |
kakaópor | 3 evőkanál |
A fondanthoz
víz | 6 evőkanál | |
---|---|---|
Horváth Rozi zselatin | 1 evőkanál | |
méz | 2 evőkanál | |
Rama margarin | 1 evőkanál | |
porcukor | 70 dekagramm | |
mandulaaroma | 1 teáskanál |
Desszertek: Csokikrémes fondant torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, egy sárga és egy kakaós piskótát sütünk, mindkettőt kettévágjuk.
2
A krémhez a tejszínt felverjük, majd gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a kakaóport, és a masszát a tejszínhez keverjük.
3
A fondantot előző nap készítjük el. A zselatint feloldjuk a vízben. Hozzáadjuk a méz és margarin keverékét, majd ezt 50 dkg átszitált porcukorhoz keverjük, és rászitálunk még 20 dkg porcukrot vagy amennyit még a fondant kíván. Akkor jó, ha még ragad, de már összeáll. 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.