Csokikrémes fondant torta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 4 darab |
---|---|
cukor | 14 dekagramm |
Rama margarin | 5 dekagramm |
liszt | 18 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
A krémhez
hulala tejszín | 500 milliliter |
---|---|
tejcsokoládé | 10 dekagramm |
kakaópor | 3 evőkanál |
A fondanthoz
víz | 6 evőkanál |
---|---|
Horváth Rozi zselatin | 1 evőkanál |
méz | 2 evőkanál |
Rama margarin | 1 evőkanál |
porcukor | 70 dekagramm |
mandulaaroma | 1 teáskanál |
Desszertek: Csokikrémes fondant torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1. lépés
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, egy sárga és egy kakaós piskótát sütünk, mindkettőt kettévágjuk.
2. lépés
A krémhez a tejszínt felverjük, majd gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a kakaóport, és a masszát a tejszínhez keverjük.
3. lépés
A fondantot előző nap készítjük el. A zselatint feloldjuk a vízben. Hozzáadjuk a méz és margarin keverékét, majd ezt 50 dkg átszitált porcukorhoz keverjük, és rászitálunk még 20 dkg porcukrot vagy amennyit még a fondant kíván. Akkor jó, ha még ragad, de már összeáll. 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.