Feltöltve:

Csokikrémes piskóta

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor6 evőkanál
kakaó2 evőkanál
liszt6 evőkanál
tojás6 darab
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
csoki1 tábla

Desszertek: Csokikrémes piskóta a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Közben habosra keverjük a sárgáját és a tojáshabhoz adagoljuk, majd tovább keverjük.

2

Miután sárga elegy lett belőle, hozzászitáljuk a lisztet, amit előzőleg a sütőporral összekevertünk. Óvatos, nagy mozdulatokkal keverjük mígnem elegyedik.

3

Ha ez megvan, egy kevés tésztát (picit kevesebbet mint a fele), átöntünk egy másik tálba, hozzáadjuk a kakaóport és beletördeljük a csokit, majd elkeverjük és forró vízgőz fölött pár percig olvadni hagyjuk. Ha nagyon sűrű, egy kanál langyos vizet tegyünk hozzá és keverjük meg.

4

Ramával kikent, lisztezett tepsi közepére halmozzuk a sárga tésztát felváltva a csokissal. Ne kenjük el és lehetőség szerint csak a tepsi közepét célozzuk meg, majd szétterül magától.

5

Előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Az első 10 percben a sütőt lehetőleg ne nyissuk ki, mert összeeshet a tészta.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem