Csokimázas aszalt szilvás, diós rétes
Hozzávalók
réteslap | 1 csomag | |
---|---|---|
darált dió | 20 dekagramm | |
olvasztott Rama (kb) | 10 dekagramm | |
méz | 8 teáskanál | |
őrölt fahéj | 2 teáskanál |
A tepsi kikenéséhez
Ráma | 2 dekagramm |
---|
A lekenéshez
tojás | 1 darab |
---|
A mázhoz
tej | 2 evőkanál | |
---|---|---|
kakaópor | 2 dekagramm | |
Ráma | 8 dekagramm | |
cukor | 8 dekagramm | |
étkezési keményítő | 2 evőkanál |
Desszertek: Csokimázas aszalt szilvás, diós rétes a sok Rétes recept közül.
Elkészítés
Az aszalt szilvát feldaraboljuk, a legjobb, ha negyedekbe vágjuk. Egy nedves konyharuhán a réteslapokból négyet-négyet egymásra fektetünk.
Felületüket a dióval vastagon behintjük. Erre kerül szétterítve a szilva, majd az egészet olvasztott Ramával és mézzel meglocsoljuk. A fahéjjal meghintjük, majd feltekerjük akár a piskótatekercset szokás.
Sütőpapírral bélelt, vagy Ramával kikent kikent tepsibe fektetjük, tetejüket a felvert tojással megkenjük. Közepesen forró sütőben (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) fokon kb. 25 percig sütjük.
A máz hozzávalóit kevergetve, kis lángon felfőzzük. Hűlni hagyjuk, majd a kihűlt rétest megkenjük vele. Csak akkor szeleteljük, amikor a máz már megdermedt rajta.