Feltöltve:

Csokimázas aszalt szilvás, diós rétes

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

réteslap1 csomag
darált dió20 dekagramm
olvasztott Rama (kb)10 dekagramm
méz8 teáskanál
őrölt fahéj2 teáskanál

A tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm

A lekenéshez

tojás1 darab

A mázhoz

tej2 evőkanál
kakaópor2 dekagramm
Ráma8 dekagramm
cukor8 dekagramm
étkezési keményítő2 evőkanál

Desszertek: Csokimázas aszalt szilvás, diós rétes a sok Rétes recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az aszalt szilvát feldaraboljuk, a legjobb, ha negyedekbe vágjuk. Egy nedves konyharuhán a réteslapokból négyet-négyet egymásra fektetünk.

2. lépés

Felületüket a dióval vastagon behintjük. Erre kerül szétterítve a szilva, majd az egészet olvasztott Ramával és mézzel meglocsoljuk. A fahéjjal meghintjük, majd feltekerjük akár a piskótatekercset szokás.

3. lépés

Sütőpapírral bélelt, vagy Ramával kikent kikent tepsibe fektetjük, tetejüket a felvert tojással megkenjük. Közepesen forró sütőben (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) fokon kb. 25 percig sütjük.

4. lépés

A máz hozzávalóit kevergetve, kis lángon felfőzzük. Hűlni hagyjuk, majd a kihűlt rétest megkenjük vele. Csak akkor szeleteljük, amikor a máz már megdermedt rajta.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem