Csokiöntetes rumos-narancsos
Hozzávalók
narancs | 1.5 kilogramm | |
---|---|---|
liszt | 3 evőkanál | |
cukor | 4 evőkanál | |
rumaroma | 1 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tej | 3 dl | |
Ráma | 25 gramm | |
babapiskóta (másfél zacskó) | 20 dekagramm |
Díszítéshez
mandarin | 1 darab | |
---|---|---|
ét tortabevonó | 1 tábla | |
tejszínhab | 1 darab |
Desszertek: Csokiöntetes rumos-narancsos a sok
Elkészítés
Nagy elkészítést nem igényel, a krém a lelke. Tehát pontos arányokat azért nem tudok írni, mert ízlés alapján készítem. Kicsavarom 1-1,5 kg narancs levét, gyümölcs centrifugával. Lisztet kb 3 evőkanállal (enyhén púpos), kb 3-4 evőkanál cukrot, attól függ mennyire savanyúra szeretnénk, kb 1 evőkanálnyi rumaroma és egy csomag vaníliás cukor. Ezeket összekeverem egy kevés narancslével.
Közben kb 2-3 dl tejet felteszek forralni. A lisztes témához hozzáadom a többi narancs levét és összekeverem a tejjel, amihez hozzátettem kb 25 gramm Ramát. Ezt jól összefőzöm folyamatos keverés mellett. Nem kell túl keményre főzni, de ne is legyen tej állagú.
Miután kicsit kihűlt, jöhet a babapiskóta, amit egy tálba teszek soronként, majd ráöntök egy kevés narancs krémet. Mandarint teszek rá (ízlés szerint), aztán piskóta, narancskrém, mandarin felváltva, amíg el nem fogynak az összetevők. Ehhez a mennyiséghez kb másfél zacskó (200 g) piskóta kell.
Aztán jön a díszítés: mandarindarabkák, a megolvasztott ét tortabevonó és a végén egy kis tortadara, majd irány pihenni hűvös helyen.
Tálalásnál tejszínhabbal még lehet cifrázni. Szerintem isteni.