Csokiöntetes rumos-narancsos
Csokiöntetes rumos-narancsos
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • narancs - 1.5 kilogramm
  • liszt - 3 evőkanál
  • cukor - 4 evőkanál
  • rumaroma - 1 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tej - 3 dl
  • Ráma - 25 gramm
  • babapiskóta (másfél zacskó) - 20 dekagramm

Díszítéshez

  • mandarin - 1 darab
  • ét tortabevonó - 1 tábla
  • tejszínhab - 1 darab

Elkészítés:

  1. Nagy elkészítést nem igényel, a krém a lelke. Tehát pontos arányokat azért nem tudok írni, mert ízlés alapján készítem. Kicsavarom 1-1,5 kg narancs levét, gyümölcs centrifugával. Lisztet kb 3 evőkanállal (enyhén púpos), kb 3-4 evőkanál cukrot, attól függ mennyire savanyúra szeretnénk, kb 1 evőkanálnyi rumaroma és egy csomag vaníliás cukor. Ezeket összekeverem egy kevés narancslével.
  2. Közben kb 2-3 dl tejet felteszek forralni. A lisztes témához hozzáadom a többi narancs levét és összekeverem a tejjel, amihez hozzátettem kb 25 gramm Ramát. Ezt jól összefőzöm folyamatos keverés mellett. Nem kell túl keményre főzni, de ne is legyen tej állagú.
  3. Miután kicsit kihűlt, jöhet a babapiskóta, amit egy tálba teszek soronként, majd ráöntök egy kevés narancs krémet. Mandarint teszek rá (ízlés szerint), aztán piskóta, narancskrém, mandarin felváltva, amíg el nem fogynak az összetevők. Ehhez a mennyiséghez kb másfél zacskó (200 g) piskóta kell.
  4. Aztán jön a díszítés: mandarindarabkák, a megolvasztott ét tortabevonó és a végén egy kis tortadara, majd irány pihenni hűvös helyen.
  5. Tálalásnál tejszínhabbal még lehet cifrázni. Szerintem isteni.