Csokipudinggal töltött amerikai palacsinta
Csokipudinggal töltött amerikai palacsinta
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 1 teáskanál
  • liszt - 1 pohár
  • Ráma - 1 teáskanál
  • + a pudinghoz tej - 1 pohár
  • tojás - 2 darab
  • szódabikarbóna - 1 teáskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • étolaj - 1 teáskanál

A mázhoz

  • Ráma - 10 dekagramm
  • porcukor - 10 dekagramm
  • kakaópor - 3 evőkanál
  • víz, ha szükséges - 1 kevés

Elkészítés:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a szódabikarbónát. Egy másik edényben a tojásokat, a tejet, az étolajat és a megolvasztott Ramát felverjük, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket és addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. Felmelegítjük az olajjal megkent palacsintasütőt, ha meleg kb. 1/4 csészényit beleöntünk a masszából és mindkét oldalát megsütjük. Mikor ezzel megvagyunk, a palacsintákat hagyjuk kihűlni és addig elkészítjük a pudingot a leírásnak megfelelően. A kihűlt pudinggal rétegenként megkenjük a palacsintalapokat. Ezután jöhet a máz. A mázhoz az adalékokat összeolvasztjuk kis lángon, állandó keveréssel. Amennyiben szükségesnek ítéljük meg, adunk hozzá egy kis vizet, hogy le ne égessük, de a víz elhagyható és jobb is nélküle. Amikor már nem érezni a cukorszemcséket és egyenletes krémet kaptunk, akkor ráöntjük a palacsinta tetejére. Tejszínhabbal lehet díszíteni.