Csokipudingos torta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 16 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
liszt | 16 evőkanál | |
víz | 1 dl |
krem
csokoládés pudingpor | 3 csomag | |
---|---|---|
liszt | 2 evőkanál | |
tej | 1.7 liter | |
keserű kakaópor | 2 evőkanál | |
Ráma | 20 dekagramm | |
cukor | 14 evőkanál |
Desszertek: Csokipudingos torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskótához a tojást és a cukrot egyben felverjük robotgéppel 4-es fokozaton, ez kb.5 perc, majd beletesszük a sütőport, végül ezzel is keverjük. Kanalanként adjuk hozzá a lisztet és az 1 dl vizet. Alaposan összekeverjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon világos színűre megsütjük. A sütőformát előtte kikenjük Ramával és kilisztezzük..
Krém: 3 csomag csokoládés pudingport 2 kanál liszttel, 1,7 l tejjel és 2 kanál keserű kakaóporral megfőzzük. A cukrot a végén tesszük hozzá, nehogy leragadjon. Ha kihűlt, 20 dkg Ramával és ízlés szerinti cukorral (kb 10-16 kanállal) csomómentesre, krém állagúra kikeverjük.
A piskótát megfelezzük, majd megtöltjük vele az alsó lapot, rátesszük a tetejét és azt is bevonjuk a krémmel. Növényi alapú tejszínhabból habot készítünk a díszítéshez. Meggyet, vagy akár más gyümölcsöt is felhasználhatunk a díszítéshez.