Csokis-áfonyás keksz
Hozzávalók
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
finomliszt | 20 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
porcukor | 14 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm | |
aszalt vörösáfonya | 10 dekagramm |
Desszertek: Csokis-áfonyás keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A puha Ramát a cukorral kikeverjük, majd a csipet sót és a tojásokat hozzáadjuk. A sütőport a liszttel elvegyítjük és a cukros masszához keverjük.
2
A masszához adjuk az aprított étcsokit és az aszalt áfonyát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe adagoljuk. Diónyi gombócokat formálunk és a tetejét kicsit megnyomjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.