Csokis alagút
120
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Tésztához
tojás | 7 darab |
---|---|
cukor | 7 evőkanál |
vaníliás cukor | 2 csomag |
olaj | 5 evőkanál |
kakaó | 5 evőkanál |
sütőpor | 1 csomag |
liszt | 8 evőkanál |
Krémhez
csokis pudingpor | 3 csomag |
---|---|
cukor | 10 evőkanál |
tej | 1 liter |
Ráma | 50 dekagramm |
cukor | 30 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
keserű csoki | 2 tábla |
Desszertek: Csokis alagút a sok Alagút recept közül.
Elkészítés
1
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal és a kakaóval.
2
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a masszához keverjük. Legvégül a tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan ezt is belekeverjük.
3
Ramával kikent, lisztezett tepsiben 17 percig sütjük. Kihűlés után a tésztát kettévágjuk és kevés rummal, vagy rumaromával meglocsoljuk.
4
Krém készítése: a csokis pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Amíg hűl, kikeverjük a Ramát a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a tábla csokikat belereszeljük, végül a két krémet összekeverjük.
5
Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat, majd kívülről is befedjük vele a tésztát.