Csokis almás kocka
Csokis almás kocka
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • apró kockára vágott alma - 4 bögre
  • durvára vágott dió - 0.5 bögre
  • szilva kis kockákra vágva - 0.5 bögre
  • cukor - 0.75 bögre
  • liszt - 2 bögre
  • étolaj - 0.5 bögre
  • tojás - 4 egész
  • fahéj - 1 evőkanál
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • szódabikarbóna - 1 kávéskanál

Elkészítés:

  1. A tojásokat a cukorral, a csipet sóval habosra kikeverem. Hozzáadom a fahéjat, az olajat, és azzal tovább habosítom. Hozzáadom a sütőporos szódabikarbónás lisztet és a vagdalt gyümölcsöket. Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsiben, 170-180 fokon, kb. 40 percig sütöttem. Amikor kihűlt, kockákra vágtam.
  2. Egy táblan gőz felett, egy kis étolajjal, és margarinnal étcsokit olvasztottam. A kockára vágott süteményeket belemártottam, citromfűvel és almával díszítettem.