Csokis bécsi puffancs
Hozzávalók
A töltelékhez
tej- vagy étcsokoládé | 75 gramm | |
---|---|---|
tejszín | 4 evőkanál |
24 puffancshoz
puha vaj vagy margarin | 175 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 40 gramm | |
vanília aroma | 1 teáskanál | |
sima liszt | 175 gramm | |
kukoricaliszt | 40 gramm |
Desszertek: Csokis bécsi puffancs a sok Puffancs recept közül.
Elkészítés
Melegítsd a sütőt 190-fokra. Két tepsit kenj ki olajjal, és zsírpapírral béleld ki őket. A vajat vagy a margarint tedd egy tálba, és szitáld hozzá a porcukrot, majd keverd simára. Ízesítsd vanília aromával, majd szórd a kétfajta lisztet is bele, és dolgozd csomómentesre.
Tegyél teáskanálnyi halmocskákat, puffancsgolyókat a tepsibe egymástól kb. kétujjnyi távolságra, majd a kanállal lapítsd el őket.
12-14 perc alatt süsd aranybarnára. Hagyd pár percig a tepsiben hűlni, majd egy lapáttal emeld őket a rácsra.
A csokit tedd egy tűzálló edénybe, és öntsd hozzá a tejszínt. Ezután egy nagyobb lábasba tegyél fel forrni kb.5 cm vizet.
A tölteléket a következőképpen készítsd: Ha a víz felforrt, és kis buborékok jelentek meg a tetején, vedd le a lábast a tűzről.
A csokis edényt helyezd óvatosan a lábasba, majd a csokit addig keverd, amíg megolvad.
A tálat vedd ki a lábasból, majd, amikor langyosra hűlt, tedd a hűtőszekrénybe kb. egy órára, hogy megdermedjen.
Közben néhányszor vedd ki és keverd át.
Amikor a töltelék olyan lett, mint a vaj, kend meg vele a puffancsok sima oldalát, és két-két süteményt tapassz össze.
A puffancsokat máris fogyaszthatod, vagy egy légmentesen záródó dobozban tedd a hűtőszekrénybe.