Csokis citromos torta
Hozzávalók
Piskóta
vanília esszencia | 1 teáskanál | |
---|---|---|
liszt | 10 dekagramm | |
tejföl | 10 dekagramm | |
olaj | 0.5 dl | |
cukor | 15 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
sütőpor | 1 kávéskanál | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál | |
kakaó | 2 dekagramm |
Tetejére
tejszín | 1 dl | |
---|---|---|
csokoládé (lehet fele ét, fele tejcsoki) | 200 gramm |
Citromos réteg
zselatinfix | 1 csomag | |
---|---|---|
citrom reszelt héja és leve | 1 darab | |
porcukor | 12 dekagramm | |
tejföl | 3 dl | |
tejszín | 3 dl | |
babapiskóta (200 g) | 1 csomag |
Desszertek: Csokis citromos torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A cukrot habosra keverjük a tojással, hozzáadjuk az olajat, a tejfölt és a vaníliát. A lisztet elkeverjük a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, majd a tojásos keverékhez szitáljuk. Belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A tejfölt kikeverjük a citrommal, a citromhéjjal és a porcukorral. A tejszínt felverjük és óvatosan a tejfölös krémhez forgatjuk. Beleszórjuk a zselatinfixet, majd azzal is elkeverjük.
A kihűlt tortalapra halmozzunk néhány kanál citromos krémet és elsimítjuk. Kirakjuk babapiskótával és a maradék krémet eloszlatjuk a tetején. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed a krém. A csokoládét a tejszínnel vízgőz felett felolvasztjuk és ráöntjük a torta tetejére.