Csokis csigabiga
Csokis csigabiga
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 600 gramm
    • tej - 3 dl
    • Dr. Oetker Instant Élesztő - 1 csomag
    • Rama margarin - 10 dekagramm
    • finom só - 0.5 evőkanál
    • cukor - 2 evőkanál
    • egész tojás - 1 darab

    A töltelékhez

    • Ráma - 10 dekagramm
    • porcukor - 8 evőkanál
    • kakaópor - 8 teáskanál

    A kenéshez

    • tojássárgája - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Egy műanyag kancsóba beleöntünk 3 dl meglangyosított tejet, majd beleszórunk 2 evőkanál cukrot és végül az instant élesztőt. Lefedjük, és pár percre félretesszük. 10 dkg margarint megolvasztunk, beleütünk 1 tojást, és összekeverjük, majd hozzáöntjük az élesztős tejhez, jól összekavarjuk, és a 600 g liszthez öntjük. Kézzel alaposan kigyúrjuk, ha szükséges adhatunk hozzá lisztet. Ha a tészta hólyagos, meleg helyen letakarva 40 percig pihentetjük.
    2. A 10 dkg margarint egy tálban kihabosítjuk, hozzáadjuk a 8 teáskanál kakaót és a 8 evőkanál porcukrot, majd jól elkeverjük. (A kakaót fahéjjal is felcserélhetjük.)
    3. A tojást egy kis tálban villával felverjük, és megkenjük a csigákat. 200 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.