Csokis-diós finom sütemény
Hozzávalók
krem
darált dió | 30 dekagramm |
---|---|
porcukor | 25 dekagramm |
rum | 8 evőkanál |
Ráma | 30 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
kakaópor | 6 evőkanál |
egész tojás | 2 darab |
Tészta
tojás | 6 darab |
---|---|
porcukor | 23 dekagramm |
kakaó | 2 evőkanál |
rétesliszt | 11 dekagramm |
sütőpor | 1 darab |
darált dió | 18 dekagramm |
Tetejére
tortabevonó | 10 dekagramm |
---|---|
étolaj | 2 csapott mokkáskanál |
Desszertek: Csokis-diós finom sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Tészta: a tojássárgákat a porcukorral és a kakaóval összekeverjük. Én szoktam hozzátenni 3 kanál vizet is. Utána beletesszük a diót, a liszttel összekevert sütőport, majd óvatosan a keményre felvert tojásfehérjehabot is. Az így kapott tésztát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 160 fokon 25 percig sütjük.
Ha kihűlt, megkenem lekvárral.
Ha kihűlt, megkenjük lekvárral.
Krém: a diót összekeverjük a porcukorral, majd elkeverjük benne a rumot is. Ezt rákenjük a lekvárral megkent tésztára.
A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd teszünk bele kakaóport és 2 db egész tojást. Jól összedolgozzuk és a dióra simítjuk.
A tetejére a tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk az olajban és megkenjük vele a süti tetejét. Csak másnap szeleteljük, hogy az ízek jól összeérjenek.