Csokis-diós kocka
Csokis-diós kocka
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • tojás - 4 darab
    • porcukor - 30 dekagramm
    • víz - 10 evőkanál
    • darált dió - 12 dekagramm
    • finomliszt - 16 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag

    Krémhez

    • dió - 15 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • tej - 1 pár kanál
    • Ráma - 15 dekagramm
    • tortabevonó - 15 dekagramm
    • olaj - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tojásokat kettéválasztjuk. A 4 tojássárgát kézi, vagy gépi habverővel összekeverjük a 30 dkg porcukorral, majd fokozatosan hozzávegyítjük a 10 evőkanál vizet és habosra keverjük. Ezután hozzáadunk 12 dkg darált diót és 16 dkg lisztet amibe 1 tasak sütőport keverünk el. Végül hozzáadjuk a 4 tojás keményre vert habját. Ramával kikent, kilisztezett tepsiben megsütjük. A kisült tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni, aztán rákenjük a következő krémet: 15 dkg darált diót és 15 dkg porcukrot pár evőkanál tejjel megfőzünk. Állandóan keverjük, nehogy leégjen, majd hagyjuk kihűlni. Hozzákeverünk 5 dkg habosra kevert Ramát és a dióval fehéredésig keverjük, majd azután kenjük a tésztára. Gőz felett egy evőkanál olajban keserű tortabevonó csokoládét olvasztunk és rácsorgatjuk, vagy rásimítjuk a tetejére. Ünnepi sütemény.