Feltöltve:

Csokis-epres linzer karácsonyfák, fehércsokoládé mázzal

70
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

hideg Rama Vajas Íz25 dekagramm
liszt50 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukor12 dekagramm
vanillincukor1 csomag
holland kakaópor4 evőkanál
1 csipetnyi
tojássárgája2 darab
tejföl1 pohár
szeletelt mandula10 dekagramm
eperlekvár5 dekagramm

Máz

Fehércsokoládé15 dekagramm
víz1 kevés

Desszertek: Csokis-epres linzer karácsonyfák, fehércsokoládé mázzal a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Egy nagy tálban szitáljuk át a lisztet és a kakaóport. Keverjük hozzá a sütőport, a cukrot és a vanillincukrot, majd morzsoljuk el benne a hideg Rama Vajas Ízt.
Adjuk hozzá a 2 tojássárgáját és a tejfölt, majd gyúrjuk addig, amíg összeáll gyúrható tésztává.

2

Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán háromnegyed centiméter vastagságúra, és szaggassunk belőle 4-5 növekvő nagyságú korongot. A későbbi díszítéshez vágjunk apró csillagot a fa csúcsdíszhez. Kenjük meg a tojásfehérjével, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával.

3

Süssük sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig.
Hagyjuk kihűlni a sütőlapon, majd ragasszuk össze a korongokat a lekvár segítségével. Ha kész, díszítsük a fehércsokoládé mázzal.
Kb. 10-12 fa lesz belőle.

4

Fehércsokoládé máz: gőz felett, egy kevés vízzel olvasszuk fel a csokoládét, majd csorgassuk a karácsonyfákra.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem