Csokis-epres linzer karácsonyfák, fehércsokoládé mázzal
Hozzávalók
hideg Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 50 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
cukor | 12 dekagramm | |
vanillincukor | 1 csomag | |
holland kakaópor | 4 evőkanál | |
só | 1 csipetnyi | |
tojássárgája | 2 darab | |
tejföl | 1 pohár | |
szeletelt mandula | 10 dekagramm | |
eperlekvár | 5 dekagramm |
Máz
Fehércsokoládé | 15 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 1 kevés |
Desszertek: Csokis-epres linzer karácsonyfák, fehércsokoládé mázzal a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Egy nagy tálban szitáljuk át a lisztet és a kakaóport. Keverjük hozzá a sütőport, a cukrot és a vanillincukrot, majd morzsoljuk el benne a hideg Rama Vajas Ízt.
Adjuk hozzá a 2 tojássárgáját és a tejfölt, majd gyúrjuk addig, amíg összeáll gyúrható tésztává.
Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán háromnegyed centiméter vastagságúra, és szaggassunk belőle 4-5 növekvő nagyságú korongot. A későbbi díszítéshez vágjunk apró csillagot a fa csúcsdíszhez. Kenjük meg a tojásfehérjével, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával.
Süssük sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig.
Hagyjuk kihűlni a sütőlapon, majd ragasszuk össze a korongokat a lekvár segítségével. Ha kész, díszítsük a fehércsokoládé mázzal.
Kb. 10-12 fa lesz belőle.
Fehércsokoládé máz: gőz felett, egy kevés vízzel olvasszuk fel a csokoládét, majd csorgassuk a karácsonyfákra.