Csokis-epres linzer karácsonyfák, fehércsokoládé mázzal
Csokis-epres linzer karácsonyfák, fehércsokoládé mázzal
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • hideg Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • liszt - 50 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • cukor - 12 dekagramm
  • vanillincukor - 1 csomag
  • holland kakaópor - 4 evőkanál
  • só - 1 csipetnyi
  • tojássárgája - 2 darab
  • tejföl - 1 pohár
  • szeletelt mandula - 10 dekagramm
  • eperlekvár - 5 dekagramm

Máz

  • Fehércsokoládé - 15 dekagramm
  • víz - 1 kevés

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban szitáljuk át a lisztet és a kakaóport. Keverjük hozzá a sütőport, a cukrot és a vanillincukrot, majd morzsoljuk el benne a hideg Rama Vajas Ízt. Adjuk hozzá a 2 tojássárgáját és a tejfölt, majd gyúrjuk addig, amíg összeáll gyúrható tésztává.
  2. Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán háromnegyed centiméter vastagságúra, és szaggassunk belőle 4-5 növekvő nagyságú korongot. A későbbi díszítéshez vágjunk apró csillagot a fa csúcsdíszhez. Kenjük meg a tojásfehérjével, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával.
  3. Süssük sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig. Hagyjuk kihűlni a sütőlapon, majd ragasszuk össze a korongokat a lekvár segítségével. Ha kész, díszítsük a fehércsokoládé mázzal. Kb. 10-12 fa lesz belőle.
  4. Fehércsokoládé máz: gőz felett, egy kevés vízzel olvasszuk fel a csokoládét, majd csorgassuk a karácsonyfákra.