Feltöltve:

Csokis fánk

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

finomliszt12 dekagramm
Ráma12 dekagramm
1 csipetnyi
víz1.5 dl
tojás4 darab

A mártáshoz

porcukor8 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojássárgája2 darab
finomliszt1 teáskanál
kakaópor1 evőkanál
rum1 evőkanál
csokoládé10 dekagramm
tej2.5 dl

Desszertek: Csokis fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A másfél dl vizet a Ramával és a csipetnyi sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk, majd kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik.

2

Ekkor a tűzről lehúzzuk és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk. A masszából diónyi gömböket szaggatunk kanál segítségével és közepesen forró olajban kisütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük.

3

A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, csak a csokit tördeljük a tejbe és forraljuk fel külön edényben, majd összevegyítjük a cukros masszával és együtt forraljuk, amíg besűrűsödik. Tálaláskor a fánkokra öntjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem