Csokis fánk
Hozzávalók
cukor | 5 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 10 dekagramm | |
liszt | 30 dekagramm | |
Ráma | 2 evőkanál | |
élesztő | 2.5 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
meleg víz | 1.5 dl | |
porcukor | 15 dekagramm | |
só | 1 csomag |
Desszertek: Csokis fánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1
A tészta nagyon egyszerű. A lisztet, a cukrot, az élesztőt, a vaníliás cukrot és a sót egy tálban annyi meleg vízzel megdagasztjuk, hogy elváljon a tál szélétől. Ne lisztet tegyünk hozzá ha ragad, hanem pár csepp olajat és hagyjuk kelni. Nagyon hamar kel, szép hólyagos lesz és biztos nem lesz nyers a sütésnél, könnyű puha tészta lesz belőle. Formázzuk, én lyukas közepével csináltam és kisütjük. A csoki rá: kevés Ramát, kakaóport és cukrot olvasztunk, kikeverjük, majd a fánkok tetejét díszítjük vele.