Csokis-habos virág
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
Rama margarin | 20 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojás | 1 egész |
A habhoz
tojásfehérje | 1 darab | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm |
A bevonáshoz
étcsokoládé | 1 tábla | |
---|---|---|
Rama margarin | 5 dekagramm | |
étolaj | 0.5 dl |
Desszertek: Csokis-habos virág a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és virágforma kiszúróval kiszaggatom. Minden második közepét is kiszúrom. Sütőpapíros sütőlapon, 180 fokon kisütöm.
2
A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem. A kisült korongokat felolvasztott csokoládéba mártom, majd, amikor a csokoládé megkeményedett, az alsó lapra a habot felhúzom, és a tetejére a lyukas lapot teszem. A kiszúrt korongok közepét friss eperrel díszítem.