Csokis hercegnő torta
120
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 8 evőkanál | |
liszt | 8 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
vaníliás cukor | 0.5 csomag |
A krémhez
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
liszt | 8 evőkanál | |
cukor | 7 evőkanál | |
keserű kakaópor | 2 evőkanál | |
Ráma | 25 dekagramm |
A díszítéshez
marcipán | 80 dekagramm | |
---|---|---|
piros ételfeseték | 1 pár csepp | |
marcipán virág | 1 csokor |
Desszertek: Csokis hercegnő torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk kuglóf formában.
2
Egy lábas aljára kanalazzuk a lisztet, a cukrot és a kakaóval összekeverjük, majd egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Amikor már csomómentes, folyamatos kevergetés mellett felengedjük az összes tejjel. Közepes lángon, folyamatos kavarás mellett sűrű pudingot főzünk belőle. Ha kihűlt, habverővel belekeverjük a Ramát.
3
A kihűl piskótát 3 egyenlő lapra várjuk, és a lapok közzé kenjük a krémet.
4
A marcipánt színezzük, majd vékonyra nyújtjuk, és felöltöztetjük a babát. A ruháját marcipán virágokkal díszítjük.