Csokis hercegnő torta
Csokis hercegnő torta
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 8 darab
    • cukor - 8 evőkanál
    • liszt - 8 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • vaníliás cukor - 0.5 csomag

    A krémhez

    • tej - 0.5 liter
    • liszt - 8 evőkanál
    • cukor - 7 evőkanál
    • keserű kakaópor - 2 evőkanál
    • Ráma - 25 dekagramm

    A díszítéshez

    • marcipán - 80 dekagramm
    • piros ételfeseték - 1 pár csepp
    • marcipán virág - 1 csokor

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk kuglóf formában.
    2. Egy lábas aljára kanalazzuk a lisztet, a cukrot és a kakaóval összekeverjük, majd egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Amikor már csomómentes, folyamatos kevergetés mellett felengedjük az összes tejjel. Közepes lángon, folyamatos kavarás mellett sűrű pudingot főzünk belőle. Ha kihűlt, habverővel belekeverjük a Ramát.
    3. A kihűl piskótát 3 egyenlő lapra várjuk, és a lapok közzé kenjük a krémet.
    4. A marcipánt színezzük, majd vékonyra nyújtjuk, és felöltöztetjük a babát. A ruháját marcipán virágokkal díszítjük.