Feltöltve:

Csokis kalács

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
kakaópor5 evőkanál

Tészta

liszt1 kilogramm
tojássárgája5 darab
porcukor10 dekagramm
tej4 dl
étolaj4 evőkanál
élesztő5 dekagramm
kristálycukor1 evőkanál
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi

Egyéb (a tészta lekenéséhez)

tojás1 darab
Ráma5 dekagramm

Desszertek: Csokis kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A tej felét meglangyosítjuk, hozzáadjuk az 1 ek. kristálycukrot és az élesztőt. Ha ez megkelt, hozzáadjuk a liszthez, amibe már beletettük a tojássárgákat, a sütőport, a porcukrot, az étolajat és a sót. Összedolgozzuk és közben adagoljuk hozzá a tej másik felét.

2

Ha megkelt a tészta 6 részre osztjuk. Ezeket kinyújtjuk és betöltjük a töltelékkel. Összefonjuk 3-3-val, így lesz két nagy kalácsunk, majd lekenjük a tojássárgával. Ha kész, Ramával kikent, lisztezett tepsibe rakjuk.

3

Közepesen előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Mielőtt kivennénk, az 5 dkg Ramával megkenjük, majd visszarakjuk pár percre. Ettől lesz szép barna.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem