Feltöltve:

Csokis kalács

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor10 dekagramm
liszt1 kilogramm
tej5 dl
tojássárgája5 darab
étolaj4 evőkanál
élesztő5 dekagramm
kristálycukor1 evőkanál
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi

Töltelék

Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
cukrozatlan kakaópor4 evőkanál

Lekenés

tojás1 darab
olvasztott Rama5 dekagramm

Desszertek: Csokis kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Mikor feljött, összekeverjük a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a sóval és a tej másik felével. Jól megdagasztjuk és fél órát kelesztjük. Elkészítjük a tölteléket. A Ramát, a porcukrot és a kakaót habosra keverjük. Ha megkelt a tészta hat részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert rudat kapunk, amit kettesével, vagy hármasával összefonunk. Ramával kikent tepsibe rakjuk, lekenjük a tojással és kelesztjük még kb fél órát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és 30 percig sütjük a kalácsot. Ha esetleg kicsit pirulna a teteje rakjunk rá sütőpapírt. Még melegen lekenjük olvasztott Ramával.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem