Feltöltve:

Csokis kalács

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt1 kilogramm
tojássárgája5 darab
tej5 dl
kristálycukor1 evőkanál
porcukor10 dekagramm
étolaj4 evőkanál
élesztő5 dekagramm
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi

Töltelékhez

Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
kakaó4 evőkanál

Lekenéshez

tojás1 darab
olvasztott Rama5 dekagramm

Desszertek: Csokis kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A tej felét langyosra melegítjük, beletesszük az 1 evőkanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Miután megkelt, összedolgozzuk a lisztes, sütőporos keverékkel, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a maradék tejjel és a sóval. Bedagasztjuk és fél órát kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A Ramát, a porcukrot és a kakaót habosra kikeverjük. Könnyebb a folyamat, ha a Ramát előtte kicsit megmelegítjük, vagy szobahőmérsékleten tároljuk sütés előtt. Ha megkelt a tészta, hat részre osztjuk és mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk. Lekenjük őket a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert rudat kapunk, amelyeket hármasával összefonunk. A tepsit Ramával kikenjük és a 2 kalácsot beletesszük. Lekenjük a felvert tojással és még fél órát kelesztjük, közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Miután megkelt a tészta, 30 percig sütjük, közben ellenőrizzük, nehogy megégjen. Még melegen lekenjük az olvasztott Ramával. Ne vegyük ki rögtön a sütőből, hagyjuk, hogy a kifolyt csoki az aljára ragadjon. Langyosan már fogyaszthatjuk is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem