Csokis kalács
Csokis kalács
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • Ráma - 20 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • kakaópor - 5 evőkanál

    Tészta

    • liszt - 1 kilogramm
    • tojássárgája - 5 darab
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tej - 4 dl
    • étolaj - 4 evőkanál
    • élesztő - 5 dekagramm
    • kristálycukor - 1 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • só - 1 csipetnyi

    Egyéb (a tészta lekenéséhez)

    • tojás - 1 darab
    • Ráma - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tej felét meglangyosítjuk, hozzáadjuk az 1 ek. kristálycukrot és az élesztőt. Ha ez megkelt, hozzáadjuk a liszthez, amibe már beletettük a tojássárgákat, a sütőport, a porcukrot, az étolajat és a sót. Összedolgozzuk és közben adagoljuk hozzá a tej másik felét.
    2. Ha megkelt a tészta 6 részre osztjuk. Ezeket kinyújtjuk és betöltjük a töltelékkel. Összefonjuk 3-3-val, így lesz két nagy kalácsunk, majd lekenjük a tojássárgával. Ha kész, Ramával kikent, lisztezett tepsibe rakjuk.
    3. Közepesen előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Mielőtt kivennénk, az 5 dkg Ramával megkenjük, majd visszarakjuk pár percre. Ettől lesz szép barna.