Csokis kávétorta
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 25 dekagramm | |
csokoládé | 5 dekagramm | |
őrölt kávé | 1 evőkanál | |
liszt | 4 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
sütőpor | 0.5 csomag |
A krémhez
Ráma | 20 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 3 darab | |
tojás | 1 darab | |
tej | 2 dl | |
erős főzött feketekávé | 0.5 dl | |
csokoládé | 5 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
A díszítéshez
csokoládé | 5 dekagramm |
---|
Desszertek: Csokis kávétorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A cukrot a tojások sárgáival, a vaníliás cukorral habosra keverjük, elegyítjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval, hozzáadjuk a kávét, a sütőporral elkevert lisztet, és a végén a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben, közepes lángon kisütjük, kihűtjük, és két lapra vágjuk.
A krémhez a cukrot jó alaposan kikeverjük a tojások sárgáival, az egész tojással és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a kávét, a csokoládét, és a tejjel lassú lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Amint kihűtöttük, simára keverjük a margarinnal. A krémmel megtöltjük a tortalapot, hagyunk belőle az oldalára, és a tetejére is. Egy kis csokimázt is csorgatunk rá, vagy valamiylen mintát készítünk pár dkg tortabevonóból. Ha maradt krémünk, csillagcsőrös habzsák segítségével a torta tetejére nyomjuk díszítésül.