Csokis kávétorta
Csokis kávétorta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 25 dekagramm
    • csokoládé - 5 dekagramm
    • őrölt kávé - 1 evőkanál
    • liszt - 4 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • sütőpor - 0.5 csomag

    A krémhez

    • Ráma - 20 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • tojás - 1 darab
    • tej - 2 dl
    • erős főzött feketekávé - 0.5 dl
    • csokoládé - 5 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    A díszítéshez

    • csokoládé - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A cukrot a tojások sárgáival, a vaníliás cukorral habosra keverjük, elegyítjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval, hozzáadjuk a kávét, a sütőporral elkevert lisztet, és a végén a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben, közepes lángon kisütjük, kihűtjük, és két lapra vágjuk.
    2. A krémhez a cukrot jó alaposan kikeverjük a tojások sárgáival, az egész tojással és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a kávét, a csokoládét, és a tejjel lassú lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Amint kihűtöttük, simára keverjük a margarinnal. A krémmel megtöltjük a tortalapot, hagyunk belőle az oldalára, és a tetejére is. Egy kis csokimázt is csorgatunk rá, vagy valamiylen mintát készítünk pár dkg tortabevonóból. Ha maradt krémünk, csillagcsőrös habzsák segítségével a torta tetejére nyomjuk díszítésül.