Csokis kekszek
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 250 gramm | |
---|---|---|
átszitált porcukor | 180 gramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
átszitált kakaópor | 60 gramm | |
átszitált finomliszt | 250 gramm |
Sütéshez
Sütési idő | 30 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 150 ° |
Edény, sütő formája | sütőpapírral bélelt sütőlemez |
Desszertek: Csokis kekszek a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 150ºC-ra. A sütőlemezt béleljük ki sütőpapírral.
A puha Rama Vajas Ízt és az átszitált porcukrot keverjük habosra, majd keverjül el benne a vaníliás cukrot is. Az átszitált kakaóport és lisztet néhány részletben adjuk hozzá és gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Ha nagyon puha lenne, tegyük hűtőbe dermedni, kb 30 percre.
Lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 5mm vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrjunk köröket ki belőle és tegyük a sűtőlemezre. Amennyiben nem akarjuk nyújtani, formázzunk a kezünkben kis gombócokat, azokat helyezzük a tepsire, és villával nyomjuk le kissé, így mintázva a kekszünket.
Előmelegített sütőben süssük kb 30 percen keresztül, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni. Ha szeretnénk, a kekszet olvasztott csokiba is márthatjuk.