Melegítsük elő a sütőt 150ºC-ra. A sütőlemezt béleljük ki sütőpapírral.
A puha Rama Vajas Ízt és az átszitált porcukrot keverjük habosra, majd keverjül el benne a vaníliás cukrot is. Az átszitált kakaóport és lisztet néhány részletben adjuk hozzá és gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Ha nagyon puha lenne, tegyük hűtőbe dermedni, kb 30 percre.
Lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 5mm vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrjunk köröket ki belőle és tegyük a sűtőlemezre. Amennyiben nem akarjuk nyújtani, formázzunk a kezünkben kis gombócokat, azokat helyezzük a tepsire, és villával nyomjuk le kissé, így mintázva a kekszünket.
Előmelegített sütőben süssük kb 30 percen keresztül, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni. Ha szeretnénk, a kekszet olvasztott csokiba is márthatjuk.