Csokis kifli
Hozzávalók
Töltelék
táblás csokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
darált dió | 10 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
rum | 1 pár csepp | |
tojás a kenéshez | 1 egész |
1 adag Mindenes tészta
liszt | 28 dekagramm | |
---|---|---|
hideg Rama | 22 dekagramm | |
tejföl | 2 dl | |
só | 1 kevés |
Desszertek: Csokis kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
A mindenes tésztát előző nap este elkészítjük, téglalap alakúra formázva a hűtőbe tesszük letakarva. Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk, hosszanti oldalán 3 egyforma vastagságú csíkra vágjuk, majd a csíkokat felszabjuk háromszögekre. A töltelékből kis halmokat tesszük minden darabra és feltekerjük kifli formára.Tepsibe helyezve tojással megkenjük a tetejüket és 200 °C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Töltelék: az étcsokoládét megolvasztjuk úgy, hogy kis csészébe tördeljük, majd egy kis lábaskába állítjuk a csészét és a lábasba a csésze feléig vizet töltünk. Tűzre tesszük és nem túl gyorsan melegítjük, amíg a csoki teljesen megolvad. Közben a Ramát habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot, a diót, végül a megolvasztott, de nem túl meleg csokit.