Csokis-kókuszos cupcake
Hozzávalók
A kókuszos krémhez
vaníliás cukor | 1 csomag | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
liszt | 4 evőkanál | |
tej | 4 dl | |
kókuszreszelék (ízlés szerint) | 1 kevés |
A cupcake tésztához
cukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
sütőporos liszt (én fél csomag sütőport tettem bele) | 15 dekagramm | |
fehér- vagy étcsoki | 10 dekagramm | |
lágy Rama | 9 dekagramm | |
tejszín | 1.5 dl | |
tojás | 2 darab | |
vaníliás cukor | 2 teáskanál | |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Csokis-kókuszos cupcake a sok Cupcake recept közül.
Elkészítés
A sütőt előmelegítem 170C-ra. A csokit és a tejszínt gőz fölött felolvasztom.
A Ramat, a cukrot és a vaníliát robotgéppel krémesre keverem, ezután hozzáadom a száraz anyagokat és a csokis-tejszínes masszát.
Formába kanalazva (én 1 formába kb. 1-1,5 kanálnyit tettem, mivel magasra feljön) 25-30 percig sütöttem.
A szilikonos formából még forrón borítsuk ki, és állítsuk fejjel lefelé, így az alja nem párásodik be.
A krémhez a lisztből és a tejből sűrű krémet főzök.
A Ramát kikeverem a kétféle cukorral, és a rummal. Ha kihűlt a lisztes krém, azt is hozzákeverem. Végül beleszórtam a kókuszreszeléket, és jól kikevertem.
Csillagvégű nyomózsákba töltöttem a krémet és a kihűlt cupcake tetejére nyomtam.
Végül kókuszreszelékkel és csokival szórtam meg.