sütőporos liszt (én fél csomag sütőport tettem bele)
- 15 dekagramm
fehér- vagy étcsoki
- 10 dekagramm
lágy Rama
- 9 dekagramm
tejszín
- 1.5 dl
tojás
- 2 darab
vaníliás cukor
- 2 teáskanál
só
- 1 csipetnyi
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 170C-ra. A csokit és a tejszínt gőz fölött felolvasztom.
A Ramat, a cukrot és a vaníliát robotgéppel krémesre keverem, ezután hozzáadom a száraz anyagokat és a csokis-tejszínes masszát.
Formába kanalazva (én 1 formába kb. 1-1,5 kanálnyit tettem, mivel magasra feljön) 25-30 percig sütöttem.
A szilikonos formából még forrón borítsuk ki, és állítsuk fejjel lefelé, így az alja nem párásodik be.
A krémhez a lisztből és a tejből sűrű krémet főzök.
A Ramát kikeverem a kétféle cukorral, és a rummal. Ha kihűlt a lisztes krém, azt is hozzákeverem. Végül beleszórtam a kókuszreszeléket, és jól kikevertem.
Csillagvégű nyomózsákba töltöttem a krémet és a kihűlt cupcake tetejére nyomtam.