Csokis-kókuszos cupcake
Csokis-kókuszos cupcake
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A kókuszos krémhez

    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • liszt - 4 evőkanál
    • tej - 4 dl
    • kókuszreszelék (ízlés szerint) - 1 kevés

    A cupcake tésztához

    • cukor - 20 dekagramm
    • sütőporos liszt (én fél csomag sütőport tettem bele) - 15 dekagramm
    • fehér- vagy étcsoki - 10 dekagramm
    • lágy Rama - 9 dekagramm
    • tejszín - 1.5 dl
    • tojás - 2 darab
    • vaníliás cukor - 2 teáskanál
    • só - 1 csipetnyi

    Elkészítés:

    1. A sütőt előmelegítem 170C-ra. A csokit és a tejszínt gőz fölött felolvasztom. A Ramat, a cukrot és a vaníliát robotgéppel krémesre keverem, ezután hozzáadom a száraz anyagokat és a csokis-tejszínes masszát. Formába kanalazva (én 1 formába kb. 1-1,5 kanálnyit tettem, mivel magasra feljön) 25-30 percig sütöttem. A szilikonos formából még forrón borítsuk ki, és állítsuk fejjel lefelé, így az alja nem párásodik be.
    2. A krémhez a lisztből és a tejből sűrű krémet főzök. A Ramát kikeverem a kétféle cukorral, és a rummal. Ha kihűlt a lisztes krém, azt is hozzákeverem. Végül beleszórtam a kókuszreszeléket, és jól kikevertem. Csillagvégű nyomózsákba töltöttem a krémet és a kihűlt cupcake tetejére nyomtam.
    3. Végül kókuszreszelékkel és csokival szórtam meg.