Csokis-kókuszos keksz
Csokis-kókuszos keksz
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 1.75 pohár
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • szódabikarbóna - 0.5 teáskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • Ráma - 20 dekagramm
  • barna cukor - 0.75 pohár
  • kristálycukor - 0.33 pohár
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tojás - 1 darab
  • tejcsokoládé - 2 csapott mokkáskanál
  • kókuszreszelék - 1 pohár
  • durvára összetört dió - 1 pohár

Elkészítés:

  1. Tegyük egy tálba a Ramát, adjuk hozzá a cukrokat és elektromos habverővel addig keverjük, amíg könnyű, habos nem lesz. Üssük bele a tojást, majd adagoljuk hozzá a liszt, só, sütőpor és a szódabikarbóna keverékét.
  2. Végül a száraz serpenyőben megpirított kókuszreszeléket, a durvára összetört diót és a kis darabokra tördelt csokoládét is dolgozzuk bele.
  3. Tegyünk sütőpapírt egy sütőlapra, majd diónyi halmokat tegyünk egymás mellé. Vigyázzunk, hagyjunk legalább három centiméter távolságot közöttük, mert sütéskor kissé szétfolynak.