Csokis – kókuszos pite Gazdag Tündi konyhájából - Rama Academy
Hozzávalók
A tésztához
zabpehelyliszt | 175 gramm |
---|---|
Rama Classic | 130 gramm |
kókuszreszelék | 40 gramm |
méz | 5 evőkanál |
A krémhez
magas kakaótartalmú étcsokoládé | 280 gramm |
---|---|
vanília aroma | 1 kávéskanál |
habtejszín | 240 milliliter |
Rama Classic | 25 gramm |
Csokis, kókuszos, könnyű és finom. Amikor valamilyen egyszerű finomság elkészítésén jár az eszünk, nagyjából ezeket a szavakat szeretnénk hallani. Ha te is így vagy ezzel, nem kell tovább keresgélned! A Rama Academy – home edition 5. részében Gazdag Tündi mutatja meg nekünk, hogyan üssünk össze egy isteni csokis-kókuszos pitét. Figyeld a kezét, mert olyan trükköket leshetsz el, amik később is jól fognak jönni, ha otthon ügyeskedsz! Nézd meg a videót itt, és ha kedvet kaptál a sütéshez, várunk YouTube csatornánkon a többi epizóddal!
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, a sütőformát kenjük ki vékonyan margarinnal.
A margarint olvasszuk fel és hűtsük ki, majd keverjük hozzá a mézet.
A tésztához a száraz hozzávalókat öntsük egy tálba, majd keverjük hozzá a mézes-margarint. Az így kapott tésztamorzsát nyomkodjuk bele a piteforma aljába, és előmelegített sütőben süssük 12-15 percen keresztül, amíg aranybarna nem lesz. Hűtsük ki teljesen.
A töltelékhez tegyük egy tálba az apróra vágott csokoládét és a kisebb kockákra vágott margarint.
A habtejszínt forrósítsuk fel és öntsük az apróra vágott csokoládéra és margarinra. Egy percig hagyjuk állni. Adjuk hozzá a vanília aromát is, majd keverjük simára.
A csokoládékrémet öntsük a kihűlt tésztára. Szórjuk meg a pirított kókuszreszelékkel.
Szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni (kb. 20-30 perc). Ezután tegyük hűtőbe tálalásig. Díszítsük a gyümölcsökkel.