Csokis, krémes képviselőfánk
Csokis, krémes képviselőfánk
  • timer90 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • víz - 1.5 dl
    • étolaj - 1.5 dl
    • só - 1 csipetnyi
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • liszt - 15 dekagramm
    • tojás (nagy méretű) - 4 darab

    A krémhez

    • csokoládés pudingpor - 2 csomag
    • tej - 5 dl
    • tojásfehérje keményre vert habja - 4 darab
    • cukor - 12 dekagramm
    • habtejszín keményre verve - 2 dl

    Elkészítés:

    1. A tűzhelyt bekapcsoljuk 220 fokra. A vizet, az olajat, a sót és a vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a lisztet és visszatesszük a tűzre. Addig keverjük, amíg elválik a tészta az edény falától.
    2. Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverjük, amíg jó fényes nem lesz a tészta.
    3. Egy kis tálba vizet teszünk és kezünket vízbe mártva 3x4 cm-es golyókat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A kezünkkel vízzel lespricceljük a fánkokat és a sütőpapírt is, majd mehet is a sütőbe. 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 205 fokra visszavesszük és készre sütjük. A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk és hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni, így jó ropogós lesz a tészta. A kalapjukat levágjuk. Szép üreges lesz, nem volt szükség hártya eltávolítására.
    4. Krém készítése: a pudingporokat a cukorral és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre felfőzzük. A tojásfehérjét kisebb adagokban hozzákeverjük, végül 1 perc alatt kézi botmixerrel simára keverjük.
    5. A fánkokat betöltjük a krémmel. A tetejükre habtejszínt teszünk.